Viisaan pöllön blogi

Peura ajovaloissa

Sunnuntai 11.8.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

peura_ajovaloissa-kiire-hellita-varavoimala.pngKiire on kummallinen sana. Jo pelkkä kiire-sanan ajattelu sähköistää kehon ja mielen vaikkei mitään kummempaa olisikaan näköpiirissä. Olo on kuin peuralla ajovaloissa, karkuun pitäisi päästä mutta minne?

Kiireen takana on monenlaisia asioita. On deadlineja ja keskeytyksiä, on itseaiheutettua kiirettä. Kiire voi olla alitajuista, tarpeista kumpuavaa.

Kiireen hokemisella aiheutamme itsellemme turhaa stressiä. Blogin lopussa on pieni tehtävä kokeiltavaksi työyhteisössä tai perheen kesken.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiire, lomaltapaluu, stressi, hidastaminen

Oletko onnellinen?

Keskiviikko 3.7.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-onnellisuus-onnenhetket-tarjaranta-varavoimala.pngSuomi on julistettu maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2019 jo toisen kerran. Hämmentävä ajatus, kun seuraa uutisia ja somekanavia.

Tämä sai minut ajattelemaan onnellisuutta ja onnen tavoittelua. Mistä onnellisuus syntyy ja kannattaako onnellisuutta tavoitella?

Onnellisuus on suhteellinen käsite. Jokaisella meistä on oma mittarimme onnellisuudelle. Joskus on hyvä tarkastella tuota mittaria hieman tarkemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, tunteet

Kuinka säilyttää myönteinen ja avoin mieli elämän loppuun saakka?

Perjantai 1.2.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Myonteisyys-positiivisuus-VaravoimalaOlen viime aikoina mietiskellyt paljonkin myönteistä ja avointa suhtautumista elämään. Mistä se kumpuaa ja kenellä sitä on luonnostaan?

Eläimillä löytyy myönteisyyttä ja läsnäolon taitoa aivan luonnostaan. Ne eivät murehdi eilistä eikä huomista. Siksipä eläimet ovatkin meille oivallista seuraa.

Itse olen siinä onnekkaassa asemassa, että olen mielestäni aina omannut varsin myönteisen ja optimistisen elämän asenteen. Mutta kuinka säilyttää se iän karttuessa? Kuinka pysyä uteliaana ja avoimena elämälle? 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: myönteisyys, positiivisuus, elämänasenne, mindfulness

Onni tulee eläen

Torstai 9.8.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-kesa-Varavoimala.JPGMitä onni ja onnellisuus kenellekin tarkoittaa? Tavoittelemme monia asioita ja oletamme tulevamme onnelliseksi ne saatuamme. Luvassa saattaa kuitenkin olla pieni pettymys. Emme osaakaan nauttia saavutetusta onnesta vaan mieli suuntautuu jo seuraavaan kohteeseen.

Itselleni parhaita onnen hetkiä tänä kesänä ovat olleet yksinolo ja pysähtymiset tähän hetkeen. Silloin huomaa selvemmin, mitä on olla elossa ja suhteellisen terveenä. Silloin huomaa myös luonnon ihmeet ja pääsee irti mielessä pyörivästä stressistä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, mindfulness, läsnäolo

Lomastressi tietoisen mielen vaimentajana

Maanantai 23.7.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Koivu-lehti-luonto-Varavoimala.jpgLoma ja stressi ovat mielenkiintoinen yhdistelmä. Loman alkaessa odotukset stressin laskuun ovat korkealla.

Mutta entä kun mieli ei anna levätä? Lomalla on hyvä käydä keskustelua oman mielen kanssa ja arvottaa asioita uudelleen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: loma, stressi, tietoisuus, luonto

Metsä levottoman mielen rauhoittajana

Torstai 10.5.2018 - Mindfulnessohjaaja Tarja Ranta

Yhdessa_metsassa-mindfulness-VaravoimalaTämän kertainen blogiteksti syntyi metsämindfulnessillan jälkeen kuin itsestään. Viisas pöllö eli tietoinen, läsnäoleva mieli löytyi luonnon keskeltä. Tuntui kuin viisas pöllö olisi tullut kotiin.

Mindfulness luonnon keskellä on ainutlaatuinen ja vahva kokemus. Luonnon kokeminen kaikilla aisteilla tuo mieleen muistoja, tarinoita ja antaa energiaa tulevaan arkeenkin. Mielen ja kehon rauhoittuessa ajatukset kirkastuvat ja pysyt näkemään asioita selvemmin. Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten avaajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena.

Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten kirkastajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsä, luonto, mindfulness, aistit, tietoinen mieli, työuupumus, luonto parantaa, pysähtyminen

Hyvinvoinnin tekoja vasta pohjakosketuksen jälkeen?

Tiistai 24.4.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Viisaan pöllön pohdintoja pohjakosketuksesta ja hyvinvoinnin priorisoinnin vaikeudesta. Pohdintoja myös siitä, miksei tieto hyvinvointia lisäävistä teoista riitä. Hyvinvoinnin ammattilainenkin voi hukata oman hyvinvointinsa.

Blogissa jaan myös omia kokemuksiani työuupumuksesta, millaista apua sain ja mitä olisin toivonut.  Enkä malta olla kertomatta mindfulnessin vaikutuksista hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, stressi, työuupumus, työnohjaaja, mindfulness

Hyvinvointia tietoisesta läsnäolosta

Sunnuntai 22.4.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Varavoimala-Viisaan_pollon_blogi-kuva.png

Tervetuloa tutustumaan Viisaan pöllön blogiin. Tarkoitukseni on kirjoitella työuupumuksen jälkeisestä elämästä sekä mindfulnessin ja ratkaisukeskeisyyden vaikutuksista hyvinvointiin ja työn- ja elämäniloon. 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: mindfulness, ratkaisukeskeisyys, hyvinvointi, työuupumus