Viisaan pöllön blogi

Kuinka säilyttää myönteinen ja avoin mieli elämän loppuun saakka?

Perjantai 1.2.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Myonteisyys-positiivisuus-VaravoimalaOlen viime aikoina mietiskellyt paljonkin myönteistä ja avointa suhtautumista elämään. Mistä se kumpuaa ja kenellä sitä on luonnostaan?

Eläimillä löytyy myönteisyyttä ja läsnäolon taitoa aivan luonnostaan. Ne eivät murehdi eilistä eikä huomista. Siksipä eläimet ovatkin meille oivallista seuraa.

Itse olen siinä onnekkaassa asemassa, että olen mielestäni aina omannut varsin myönteisen ja optimistisen elämän asenteen. Mutta kuinka säilyttää se iän karttuessa? Kuinka pysyä uteliaana ja avoimena elämälle? 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: myönteisyys, positiivisuus, elämänasenne, mindfulness

Onni tulee eläen

Torstai 9.8.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-kesa-Varavoimala.JPGMitä onni ja onnellisuus kenellekin tarkoittaa? Tavoittelemme monia asioita ja oletamme tulevamme onnelliseksi ne saatuamme. Luvassa saattaa kuitenkin olla pieni pettymys. Emme osaakaan nauttia saavutetusta onnesta vaan mieli suuntautuu jo seuraavaan kohteeseen.

Itselleni parhaita onnen hetkiä tänä kesänä ovat olleet yksinolo ja pysähtymiset tähän hetkeen. Silloin huomaa selvemmin, mitä on olla elossa ja suhteellisen terveenä. Silloin huomaa myös luonnon ihmeet ja pääsee irti mielessä pyörivästä stressistä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, mindfulness, läsnäolo

Metsä levottoman mielen rauhoittajana

Torstai 10.5.2018 - Mindfulnessohjaaja Tarja Ranta

Yhdessa_metsassa-mindfulness-VaravoimalaTämän kertainen blogiteksti syntyi metsämindfulnessillan jälkeen kuin itsestään. Viisas pöllö eli tietoinen, läsnäoleva mieli löytyi luonnon keskeltä. Tuntui kuin viisas pöllö olisi tullut kotiin.

Mindfulness luonnon keskellä on ainutlaatuinen ja vahva kokemus. Luonnon kokeminen kaikilla aisteilla tuo mieleen muistoja, tarinoita ja antaa energiaa tulevaan arkeenkin. Mielen ja kehon rauhoittuessa ajatukset kirkastuvat ja pysyt näkemään asioita selvemmin. Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten avaajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena.

Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten kirkastajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsä, luonto, mindfulness, aistit, tietoinen mieli, työuupumus, luonto parantaa, pysähtyminen

Hyvinvoinnin tekoja vasta pohjakosketuksen jälkeen?

Tiistai 24.4.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Viisaan pöllön pohdintoja pohjakosketuksesta ja hyvinvoinnin priorisoinnin vaikeudesta. Pohdintoja myös siitä, miksei tieto hyvinvointia lisäävistä teoista riitä. Hyvinvoinnin ammattilainenkin voi hukata oman hyvinvointinsa.

Blogissa jaan myös omia kokemuksiani työuupumuksesta, millaista apua sain ja mitä olisin toivonut.  Enkä malta olla kertomatta mindfulnessin vaikutuksista hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, stressi, työuupumus, työnohjaaja, mindfulness

Hyvinvointia tietoisesta läsnäolosta

Sunnuntai 22.4.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Varavoimala-Viisaan_pollon_blogi-kuva.png

Tervetuloa tutustumaan Viisaan pöllön blogiin. Tarkoitukseni on kirjoitella työuupumuksen jälkeisestä elämästä sekä mindfulnessin ja ratkaisukeskeisyyden vaikutuksista hyvinvointiin ja työn- ja elämäniloon. 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: mindfulness, ratkaisukeskeisyys, hyvinvointi, työuupumus