Viisaan pöllön blogi

Oletko onnellinen?

Keskiviikko 3.7.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-onnellisuus-onnenhetket-tarjaranta-varavoimala.pngSuomi on julistettu maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2019 jo toisen kerran. Hämmentävä ajatus, kun seuraa uutisia ja somekanavia.

Tämä sai minut ajattelemaan onnellisuutta ja onnen tavoittelua. Mistä onnellisuus syntyy ja kannattaako onnellisuutta tavoitella?

Onnellisuus on suhteellinen käsite. Jokaisella meistä on oma mittarimme onnellisuudelle. Joskus on hyvä tarkastella tuota mittaria hieman tarkemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, tunteet

Onni tulee eläen

Torstai 9.8.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-kesa-Varavoimala.JPGMitä onni ja onnellisuus kenellekin tarkoittaa? Tavoittelemme monia asioita ja oletamme tulevamme onnelliseksi ne saatuamme. Luvassa saattaa kuitenkin olla pieni pettymys. Emme osaakaan nauttia saavutetusta onnesta vaan mieli suuntautuu jo seuraavaan kohteeseen.

Itselleni parhaita onnen hetkiä tänä kesänä ovat olleet yksinolo ja pysähtymiset tähän hetkeen. Silloin huomaa selvemmin, mitä on olla elossa ja suhteellisen terveenä. Silloin huomaa myös luonnon ihmeet ja pääsee irti mielessä pyörivästä stressistä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, mindfulness, läsnäolo