Viisaan pöllön blogi

Oletko onnellinen?

Keskiviikko 3.7.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-onnellisuus-onnenhetket-tarjaranta-varavoimala.pngSuomi on julistettu maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2019 jo toisen kerran. Hämmentävä ajatus, kun seuraa uutisia ja somekanavia.

Tämä sai minut ajattelemaan onnellisuutta ja onnen tavoittelua. Mistä onnellisuus syntyy ja kannattaako onnellisuutta tavoitella?

Onnellisuus on suhteellinen käsite. Jokaisella meistä on oma mittarimme onnellisuudelle. Joskus on hyvä tarkastella tuota mittaria hieman tarkemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, tunteet

Onni tulee eläen

Torstai 9.8.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Onni-kesa-Varavoimala.JPGMitä onni ja onnellisuus kenellekin tarkoittaa? Tavoittelemme monia asioita ja oletamme tulevamme onnelliseksi ne saatuamme. Luvassa saattaa kuitenkin olla pieni pettymys. Emme osaakaan nauttia saavutetusta onnesta vaan mieli suuntautuu jo seuraavaan kohteeseen.

Itselleni parhaita onnen hetkiä tänä kesänä ovat olleet yksinolo ja pysähtymiset tähän hetkeen. Silloin huomaa selvemmin, mitä on olla elossa ja suhteellisen terveenä. Silloin huomaa myös luonnon ihmeet ja pääsee irti mielessä pyörivästä stressistä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: onni, onnellisuus, pysähtyminen, mindfulness, läsnäolo

Metsä levottoman mielen rauhoittajana

Torstai 10.5.2018 - Mindfulnessohjaaja Tarja Ranta

Yhdessa_metsassa-mindfulness-VaravoimalaTämän kertainen blogiteksti syntyi metsämindfulnessillan jälkeen kuin itsestään. Viisas pöllö eli tietoinen, läsnäoleva mieli löytyi luonnon keskeltä. Tuntui kuin viisas pöllö olisi tullut kotiin.

Mindfulness luonnon keskellä on ainutlaatuinen ja vahva kokemus. Luonnon kokeminen kaikilla aisteilla tuo mieleen muistoja, tarinoita ja antaa energiaa tulevaan arkeenkin. Mielen ja kehon rauhoittuessa ajatukset kirkastuvat ja pysyt näkemään asioita selvemmin. Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten avaajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena.

Minulle luonto on toiminut uupumuksesta parantajana, ajatusten kirkastajana, inspiraation lähteenä ja kiitollisuuden kohteena. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsä, luonto, mindfulness, aistit, tietoinen mieli, työuupumus, luonto parantaa, pysähtyminen