Viisaan pöllön blogi

Peura ajovaloissa

Sunnuntai 11.8.2019 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

peura_ajovaloissa-kiire-hellita-varavoimala.pngKiire on kummallinen sana. Jo pelkkä kiire-sanan ajattelu sähköistää kehon ja mielen vaikkei mitään kummempaa olisikaan näköpiirissä. Olo on kuin peuralla ajovaloissa, karkuun pitäisi päästä mutta minne?

Kiireen takana on monenlaisia asioita. On deadlineja ja keskeytyksiä, on itseaiheutettua kiirettä. Kiire voi olla alitajuista, tarpeista kumpuavaa.

Kiireen hokemisella aiheutamme itsellemme turhaa stressiä. Blogin lopussa on pieni tehtävä kokeiltavaksi työyhteisössä tai perheen kesken.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiire, lomaltapaluu, stressi, hidastaminen

Lomastressi tietoisen mielen vaimentajana

Maanantai 23.7.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Koivu-lehti-luonto-Varavoimala.jpgLoma ja stressi ovat mielenkiintoinen yhdistelmä. Loman alkaessa odotukset stressin laskuun ovat korkealla.

Mutta entä kun mieli ei anna levätä? Lomalla on hyvä käydä keskustelua oman mielen kanssa ja arvottaa asioita uudelleen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: loma, stressi, tietoisuus, luonto

Hyvinvoinnin tekoja vasta pohjakosketuksen jälkeen?

Tiistai 24.4.2018 - Valmentaja ja työnohjaaja Tarja Ranta

Viisaan pöllön pohdintoja pohjakosketuksesta ja hyvinvoinnin priorisoinnin vaikeudesta. Pohdintoja myös siitä, miksei tieto hyvinvointia lisäävistä teoista riitä. Hyvinvoinnin ammattilainenkin voi hukata oman hyvinvointinsa.

Blogissa jaan myös omia kokemuksiani työuupumuksesta, millaista apua sain ja mitä olisin toivonut.  Enkä malta olla kertomatta mindfulnessin vaikutuksista hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointi, stressi, työuupumus, työnohjaaja, mindfulness