Mikon tarina

Mikon kanssa lähdimme purkamaan työnohjauksessa yrittäjän stressiä, jonka aiheuttajina olivat epävarmat tulovirrat, lomien ja taukojen puute ja väsymyksen aiheuttama motivaation katoaminen.

Hän ei juurikaan pitänyt taukoja päivän aikana ja päivät venyivät kiireaikoina yömyöhään. Lomien pitäminenkin jäi pariin pidennettyyn viikonloppuun vuodessa.

Teimme näkyväksi, mitä stressi pidempään jatkuessaan aiheuttaa hänelle ja hänen yritykselleen. Mietimme yhdessä keinoja taukojen pitämiseksi päivän mittaan sekä lomien aikatauluttamista kalenteriin. Pikkuhiljaa hän alkoi kokeilla erilaisia tapoja pysähtyä ja levätä enemmän.

Mikko oli tyytyväinen luottamuksellisiin keskusteluihimme. Hän sanoi, ettei voi puhua tällaisista asioista yleensä kenenkään kanssa. Hän oli myös tyytyväinen, että joku laittoi hänet oikeasti tekemään asioita.

Tällä hetkellä hän pitää kaksi tai kolme 5-7 päivän lomaa vuodessa, ruokatauon joka päivä, hänellä on kaksi uutta liikuntaharrastusta ja hän lyhentää työpäivää aina, kun se on mahdollista. Yritys tuottaa hyvin ja vaimokin kiittää ☺