Hei, olen Tarja Ranta
ratkaisukeskeinen valmentaja, työnohjaaja ja mindfulnessohjaaja

Hyvinvoinnin, kehittymisen ja uudistumisen mahdollistaja

Työhyvinvointi on yksi tärkeimmistä aiheista – onhan yrityksen menestys sen taustalla toimivien ihmisten ansiota. Varavoimala onkin saanut alkunsa halusta auttaa sekä esihenkilöitä että työntekijöitä kehittämään työtapojaan, onnistumaan työssään ja tarvittaessa löytämään uudestaan työn ilo. 

Saan voimaa nähdessäni ihmisten nousevan siivilleen ja innostuvan työstään uudelleen.

Minun missioni ja unelmani on luoda mahdollisuuksia kevyempään ja innostavaan työhön, jossa tulokset saavutetaan yhdessä tekemisen kautta. Uskonkin, että ratkaisukeskeisen valmennuksen ja työnohjauksen myötä työyhteisö voi löytää oman supervoimansa – sekä yksilöinä että yhdessä.

Työnohjaaja – ei valmiita ratkaisuja, vaan luotsaamista kehittymisen polulle

Työnohjaajana roolini ei ole ammentaa asiakkaalle valmiita pakettiratkaisuja. Olen pikemminkin tilanteen tulkki, joka havainnoi ja kysyy, auttaen asiakasta ottamaan itse askeleita oikeaan suuntaan – kehittymään työssään ja lisäämään omia voimavarojaan.

Tässä prosessissa työnohjaajan ja asiakkaan rehellisen mutkaton suhde on oleellisen tärkeä. Tuntuukin hyvältä, että olen saanut työssäni paljon kiitosta kyvystäni luoda asiakkaisiin avoin ja luottamuksellinen suhde sekä maanläheisestä tavastani valmentaa. 

Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan. Sen tarinan kuunteleminen
ei tietämisen -tilasta käsin on minun tehtäväni.

Avoin ilmapiiri on erityisen tärkeä, koska ihminen on moniulotteinen kokonaisuus ja työssä suoriutumiseen vaikuttavat muutkin kuin työasiat. Autan asiakasta purkamaan mahdollisia työhön vaikuttavia ulkopuolisia haasteita  turvallisessa ilmapiirissä – pohtien yhdessä, kuinka ja kenen kanssa niitä voisi käydä läpi.

Vaikeudet viittana oikealle polulle

Ilman omakohtaista kokemusta työuupumuksesta en ehkä pystyisi yhtä herkästi aistimaan asiakkaideni tilanteita. Uupumiseni onkin ollut tärkeä risteyskohta elämässäni, joka johdatti minut uudelle polulle.

Voimieni loppuessa 1.6.2006 olin ollut 20 vuotta suuren tukkuliikkeen palveluksessa, aina aikaansaavana ja kaikkeni antaen. Tehtäväni olivat vaativia ja motivoivia, mutta työmäärä ja henkinen kuormitus kasvoivat lopulta ylivoimaiseksi. Kuin tilauksesta, eteeni tupsahti ratkaisukeskeinen valmentaja -koulutus. Näin heti, kuinka tärkeän asian äärellä tässä ollaan ja olin aivan liekeissä löydettyäni aiemmin tiedostamattoman kutsumukseni.

Opiskelin tämän jälkeen työni ohella ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja työnohjaajaksi Helsingin yliopiston koulutuskeskus Palmeniassa. Valmistuttuani valmentajaksi siirryin samalla täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Myöhemmin täydensin osaamistani Co Creative Coach -koulutuksella, Mindfulness tunnetaitovalmentaja -koulutuksella sekä Työelämäpainotteinen mindfulnessohjaaja CMW® -koulutuksella.

Nyt on selvää, että omassa aiemmassa työhistoriassani muutosten keskellä eläminen olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos käytössäni olisi ollut samanlaisia työkaluja kuin tänä päivänä.

Näitä työkaluja haluankin nyt hyödyntää asiakkaiden hyväksi.

Työssäni uskon vakaasti tietoisen läsnäolon ja positiivisen elämänasenteen voimaan. Me ihmiset tarvitsemme tähän hetkeen pysähtymistä ja myönteistä tulevaisuudenkuvaa voidaksemme elää elämää arvokkaasti ja toisiamme arvostaen.

Luonto ja maaseudun rauha – voimani lähteet

Onnekseni voin todeta, että elämä on tuonut minut paikkaan, jossa minun on todella hyvä olla. Asumme mieheni kanssa Nurmijärvellä maaseudun rauhassa. Mieheni pyörittää pihapiirissämme omaa puusepänverstastamme Kerapuuta. Joskus löydän itseni verstaalta hiomasta, kasaamasta kalusteita tai seurustelemasta asiakkaiden kanssa – nauttien siitä suuresti.

Lapsemme ovat jo aikuisia ja asuvat omillaan. Nykyisellään vauhtia arkeen tuovat kaksi koiraa, joiden kanssa on ihanaa tehdä pitkiä metsälenkkejä.

Luonnon ja metsien läheisyys ovat minulle äärimmäisen tärkeitä ja auttavat hengittämään ja olemaan vapaasti. Sydäntäni lähellä olevia harrastuksia ovat fysiopilates ja käsityöt, jotka toimivat hyvänä vastapainona päivän aivotyölle.

Pihassamme on toimintaani räätälöity, tunnelmallinen työtila Havina, jonne asiakkaani ovat lämpimästi tervetulleita valmennuksiin ja mindfulness-tuokioihin – yksin tai yhdessä. Toisinaan suuntaamme myös voimauttavaan metsäympäristöön mindfulness-hetkien tai kävelytyönohjauksen merkeissä.

 

Voinko olla avuksi myös teidän työyhteisölle?

Ota yhteyttä ja keskustellaan, miten voin tukea teitä onnistumisen polulla!

Lämpimin terveisin,

Tarja Ranta

040 419 1756
tarja.ranta(at)varavoimala.fi

ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja
Työelämäpainotteinen mindfulnessohjaaja CMW®
Varavoimakoutsi™

Työnohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Tarja Ranta